Aquarium producten

Waterplanten gereedschap

Zodra je een aquarium hebt met vissen en planten, is het ook van belang dat je verschillende tools tot je beschikking hebt. Een van die tools is gereedschap voor waterplanten. Meer te weten te komen over gereedschap voor waterplanten? Je leest het hier.

 

Waarom is gereedschap voor waterplanten nodig?

Een aquarium bevat doorgaans levende, kunst of waterplanten. Deze planten hebben de nodige verzorging nodig zoals het knippen van bladeren, het verplaatsen of verwijderen van en het kort snijden van. Waterplanten gereedschap is ideaal voor het verwijderen, knippen of snijden van verschillende waterplanten. Ook is het handig om vuil en dode bladeren te verwijderen uit het water.

Wat voor verschillende gereedschappen zijn er?

  • Recht pincet, deze kan gebruikt worden om dode bladeren uit het water te halen.
  • Gebogen pincet, deze kan gebruikt worden om planten mee de bodem in te duwen bij het plaatsen van de planten.
  • Rechte schaar, deze kan gebruikt worden om de planten af te knippen in hoogte.
  • Gebogen schaar, deze kan gebruikt worden om bladeren van de planten af te knippen.
  • Vlakschuurmachine, deze kan gebruikt worden om het zand/bodemplaat van het aquarium mee vlak te strijken.

 
Een aantal voorbeelden van gereedschap vind je hieronder.

Waterplanten gereedschap gebruiken

Zorg ervoor, voordat je het gereedschap gebruikt, dat deze zijn afgespoeld voordat ze het aquarium ingaan. Zo zorg je ervoor dat eventuele slechte bacteriën vanaf het materiaal in het water komt. Het lange handvat van het gereedschap zorgt ervoor dat je niet met je gehele arm het water in hoeft. Houd er wel rekening mee dat je de handen waarmee je het water ingaat eerst wast. Ook hierdoor voorkom je dat er eventuele stoffen die niet in het water horen het aquarium inkomen.

Wil je waterplanten gereedschap gebruiken om je planten te verzorgen of bij te werken? Zorg er dan voor dat je voorzichtig te werk gaat. Omdat je te maken hebt met scherp gereedschap is het van belang dat je eerst beslist wat je wilt knippen of snijden. Het is niet meer mogelijk om de waterplanten aan elkaar te maken zodra je ze geknipt of gesneden hebt. Bedenk altijd eerst wat je doel is voordat je zomaar de waterplanten knipt of snijdt.

Meer weten over tools voor in het aquarium? Kijk dan verder op de site!

aquarium-benodigdheden
Ook leuk om te lezen
Aquarium producten

Gerelateerde blogs

Menu