Aquarium producten

Gravel cleaner (bodem reiniger)

Opzoek naar een handige tool om je aquarium mee te reinigen?

Een gravel cleaner vacuum stofzuiger is een apparaat dat wordt gebruikt om het zand of grind in een aquarium te reinigen. Het apparaat bestaat uit een slang met aan het uiteinde een buis die op het grind of zand wordt geplaatst. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, zuigt het water uit het aquarium en reinigt het tegelijkertijd het grind of zand. Hier zijn enkele stappen om een gravel cleaner vacuum stofzuiger te gebruiken voor in een aquarium:

  1. Zorg ervoor dat het apparaat is opgeladen of dat de batterijen zijn geplaatst voordat u begint met reinigen. Bij een bodem reiniger die zonder batterijen werkt (met een knijppomp) is dit niet nodig.
  2. Zet de filter van het aquarium uit voordat je begint met het reinigen. Hiermee voorkom je dat je filter onnodig lucht aanzuigt waardoor deze mogelijk kapot kan gaan.
  3. Plaats de buis van het apparaat op het zand of grind in het aquarium. Zorg ervoor dat de buis stevig op zijn plaats zit zodat het apparaat goed werkt.
  4. Schakel het apparaat in en laat het werken totdat het water dat door het apparaat stroomt helder en schoon is. Dit kan enkele minuten tot een half uur duren, afhankelijk van de grootte van het aquarium en de hoeveelheid vuil die moet worden verwijderd.
  5. Schakel het apparaat uit en haal de buis uit het aquarium. Maak de buis grondig schoon voordat u het apparaat opbergt.
  6. Voeg nieuw, schoon water toe aan het aquarium om het waterniveau te herstellen en de waterkwaliteit te verbeteren.

Gebruik altijd een gravel cleaner vacuum stofzuiger volgens de gebruiksaanwijzing om ervoor te zorgen dat het apparaat veilig en effectief wordt gebruikt. Als u vragen heeft, raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing of neem contact op met de fabrikant voor meer informatie.

Wil jij ook graag een bodemreiniger voor een scherpe prijs? Bestel deze dan via de link hieronder.

aquarium-benodigdheden
Ook leuk om te lezen
Aquarium producten

Gerelateerde blogs

Menu