Voeding

Beste voer voor algeneters

Je hebt een aquarium vol met opruimers die voor jou de algen in je bak opeten. Die algeneters moeten naast algen, overgebleven etensresten en uitwerpselen ook nog bijgevoerd worden. Dit voer wordt ook wel groenvoeder genoemd. Benieuwd naar wat je jouw algeneter allemaal kan voeren? Je leest het in dit artikelen.

Het bepalen van het juiste voer

Heb je het gevoel dat je algeneter te weinig voedsel heeft doordat je aquarium geen algen meer heeft? Dan is het zeker tijd om je algeneter bij te voeren met speciaal voer. Er bestaan speciale groenvoedertabletten die je kan kopen waarin een groot gehalte aan spirulina-algen zit. Bijvoorbeeld algentabletten. Ideaal voor jouw algeneter!

Spirulina, wat is dat?

Spirulina valt onder de blauwgroene algen. Het is eigenlijk een alg wat in zoutwater gevonden wordt met een flinke dosis aan eiwitten, vitamines en mineralen. Sommige zeggen dat het eigenlijk en bacterie is en geen alg. Dit neemt niet weg dat het een goede basisvoeding is voor je algeneters en ze zullen je zeer dankbaar zijn als je dit speciale groene goedje aan ze voert.

Voordelig en snel spirulina kopen? klik dan hier! 

Groentes

Naast het bijvoeren van speciale groenvoedertabletten is er ook een mogelijkheid om je algeneters bij te voeren met groente. Niet alleen algeneters maar ook slakken zullen je dankbaar zijn als je ze een stuk groente geeft. Denk hierbij aan de volgende groentes: courgette, komkommer, broccoli, selderij en boerenkool.

Vermijd groentes en/of fruit met een hoog zuurgehalte. Zo is het nooit een goed idee om ze tomaat bij te voeren. Vermijd deze groente omdat deze kan zorgen voor en disbalans in je aquariumwater.

Hoe vaak bijvoeren

Als je voor de eerste keer je algeneter bijgevoerd is het goed om hem te observeren. Bekijk hoe snel hij het voedsel opeet, of hij het helemaal opeet of juist een deel laat liggen. Bepaal aan de hand hiervan hoe vaak je hem voert. Laat hij het liggen, voer hem dan niet direct de volgende dag maar wacht minimaal 2 tot 3 dagen. Eet hij het juist direct op, begrijp dat dan hij extreem veel honger had en dat een dagelijkse extra snack geen overbodige luxe is.

Nog meer weten over aquariumvissen? Kijk dan rond op de site.

aquarium-benodigdheden
Ook leuk om te lezen
Voeding

Gerelateerde blogs

Menu